Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V roce 2013 (myslim) jsem byl v Bosne. Byla to dost legrace, meli jsme papirovou mapu, pak pamu v navigaci a pak byla realita na zemi. Tyhle tri se malokdy sesly. Jednu silnici horami do Banja Luky jsme nenasli, spis to vypadalo, ze existuje jen v mape a ne v realite a pak jsme k Une jeli po silnici, ktera nebyla ani a mape a v navigaci, ale my po ni k Une dojeli. Dost vtipne.

0 0
možnosti

J52a17n 70K77a92v34a16n

7. 7. 2022 14:58

Pro jistotu vždycky beru papírovou mapu a dost dobře se připravím. Lézt někam v černé hoře podle mapy.cz není moc chytrej tah. Jinak jsem v černé hoře pobyl 2 měsíce a je to nádherná země, všem doporučuji.

0 0
možnosti

P50e60t76r 26J73a66h59n

7. 7. 2022 12:59

I u nás jsou Mapy.cz často zavádějící. Kousek od Kvildy je několik vrcholů kopců, které jsou na Mapách.cz buď nepojmenované (přestože mají jméno) nebo jsou špatně vyznačené kóty. Kontrola podle aplikace ZÚ. Nicméně ztratit se tam kvůli tomu asi nedá... ;-)

0 0
možnosti

? Popravdě nevím, které vrcholy byste mohl mít na mysli.

0 0
možnosti

J35a62n 39P77a45v21e91l

7. 7. 2022 10:51

Doporučovat průvodce je taková hraběcí rada. Na najmutí průvodce většina lidí prostě nemá peníze. Nemá.

Něco jiného je vybavení a příprava. Pokud někdo chodí v terénech, měl by mít kvalitní vybavení, sebou nějakou vodu a jídlo, počítat se změnami počasí, zraněním či bloudění.

4 0
možnosti

Není to zrovna to pohoří, kde se skutečně ztratili ti studenti?

0 0
možnosti

Tady v Cine existuje super aplikace na chozeni do neznamych mist. Pokuid nekam jdete, muzete (nemusite) si zapnout trasovani, kudy jste sel a pak ho do aplikace nahrat. Ja tady chodim podle toho, jak prede mnou sli jini. Teren tady je extremne narocny, strme svahy, skaly, uzke rokle, nejvyssi kopec tady ve vuchodni casti QInling ma 3005 m a cca nad 1800 metru je vse poroste 3 metrovym bambusem. Dost spatne se tady chodi mimo vyslapane pesinky. Rekl bych, ze tady plati presne Murphyho zakon, ze "zkratka je cesta nejen delsi, ale take mnohem narocnejsi". Jo a sice CIna ma vsude 5G, ale tady v horach, kde nikdo nebydli, neni signal zadny. Posledni rok sebou ale nosim satelitni telefon. Pred rokem a pul jsme tady bylo se studenty a skola na to prisla a mela z toho druhe vanoce a chtel za nami vysilat "zahrannou vypravu". Nic se nedelo, jen skola vyplasila :-)

2 0
možnosti

na výlety jsem vždy chodil s papírovou mapou, ale mladá generace holt to musí dávat v Prokletí virtuálně, cha.

1 2
možnosti

a doplním s busolou....a neztratili jsme se:-)

0 0
možnosti

On někdo vyrazí v zahraničí do těžkého vysokohorského terénu bez *místní* mapy? No, snad se předtím zvládli aspoň obout.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS